PDFen is handig als u veel met uw iPad werkt

Handig op iPad / tablet

De iPad (of tablet) vindt steeds meer zijn weg op de werkvloer. Logisch, het biedt veel voordelen en past helemaal binnen het ‘nieuwe werken’. Hieronder vindt u een aantal tips en tricks hoe u documenten gemakkelijk op uw iPad kunt zetten en lezen.

Op de iPad kunt u met de pdf bestanden van PDFen navigeren via de agenda/inhoudsopgave of met de bladwijzers (bookmarks)

 

Office documenten niet goed te lezen op de iPad, pdf-bestanden wel

Veel iPad apps hebben mogelijkheden om o.a word, excel en powerpoint documenten te lezen. In de praktijk blijkt dat deze documenten niet altijd goed getoond worden. Het converteren van deze documenten naar pdf biedt dan een oplossing. Zorg dat de print instellingen van het document goed staan en www.pdfen.nl zorgt ervoor dat het document goed geconverteerd worden naar pdf. Lees hier meer over in Een pdf lezen op uw iPad.

Het opslaan van PDF bestanden op uw iPad

PDF bestanden op uw iPad opslaan kan erg gemakkelijk door gebruik te maken van de diensten van PDFen. Zo kan dat het via dropbox, via een geheime link die wij u toesturen in een e-mail wanneer u een PDF heeft gemaakt, of via pdfen.nl. Voor een uitgebreide uitleg zie: Opslaan van een pdf op uw iPad

Met een pdf editor aantekeningen maken op de iPad

Het aantekeningen maken in een pdf editor app is zeer overzichtelijk en makkelijk als alle documenten samengevoegd zijn.

 

Het sterke punt van vele iPad apps pdf editors zoals Expert pdf, GoodReader en iAnnotate pdf is dat ze heel sterk zijn in het maken van aantekeningen. Maar als u verschillende documenten heeft, dan staan deze aantekeningen verspreid over de documenten en heeft u dus geen goed overzicht. Als u met PDFen de documenten heeft geconverteerd en samengevoegd staan alle documenten in één pdf. Als u dan met een van de eerder genoemde iPad apps aantekeningen maakt, dan kunt u zeer gemakkelijk een overzicht opvragen van alle gemaakte aantekeningen. Op die manier kunt u tijdens een vergadering snel en makkelijk zien, wanneer u een opmerking wilt plaatsen. Lees hier meer over in Met een pdf editor aantekeningen maken op de Ipad

Navigeren in grote documenten met bladwijzers en inhoudsopgave/agenda

Het nadeel van het samenvoegen van de documenten is, dat u snel grote bestanden krijgt met veel bladzijdes. Om het overzicht te behouden is een inhoudsopgave nodig en/of bladwijzers. Als u met www.pdfen.nl de documenten samenvoegt, dan maakt PDFen automatisch een agenda of inhoudsopgave aan en worden de bladwijzers toegevoegd. Het navigeren in het document met de bladwijzers is zeer simpel en gebruiksvriendelijk. Lees hier meer over in Navigeren in pdf op uw iPad met bladwijzers en inhoudsopgave-agenda

 

Bekijk een groot 'gePDFt' pdf-bestand van de gemeenteraad van Dordecht. (Let op: Het downloaden kan wel een halve minuut duren, wij raden het u af om dit te doen op een 3G netwerk)

Back to Top